Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΡΔΗΝ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού σε Ευρώπη και Ελλάδα από την άλλη εβδομάδα, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια, ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει πτώση.

Από την Δευτέρα και την Τρίτη, η χώρα μας θα μπει σε τροχιά βροχοπτώσεων, αρχικά στα πιο δυτικά, βορειοδυτικά και ανατολικά της τμήματα, ενώ από τις 14-15 Ιανουαρίου και μετά, αναμένεται μεγαλύτερη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με πολλές βροχές και καταιγίδες, αλλά και πυκνά χιόνια στα βουνά. Η θερμοκρασία φαίνεται μετά τις 14 με 15 του μήνα να σημειώνει περαιτέρω πτώση σε όλη την χώρα μας και σε όλη την βόρεια, βορειοανατολική Ευρώπη.

Ως τις 16-17 Ιανουαρίου, ο καιρός φαίνεται να κυλάει κυρίως με βροχές στην χώρα μας και χιόνια μόνο στα βουνά, με την θερμοκρασία να μην αλλάζει ιδιαίτερα, παρά μόνο στην βόρεια, βορειοανατολική Ευρώπη, όπου θα συσσωρευτεί πολικό ψύχος και η θερμοκρασία θα πέσει ακόμα και κάτω από τους -20oC.

Κάτι τέτοιο, δίνει μεγάλες πιθανότητες για βαρυχειμωνιά και στην Ελλάδα, κυρίως μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, με αρκετό κρύο αλλά και χιόνια ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...