Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013

To Τόκιο ανέλαβε τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 επικρατώντας της Κωνσταντινούπολης


Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο που για αρκετούς ήταν το φαβορί, ανέλαβε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων του 2020, επικρατώντας έναντι της Κωνσταντινούπολης και της Μαδρίτης στην ψηφοφορία της ΔΟΕ.

Στην πρώτη ψηφοφορία της 125ης Συνόδου της ΔΟΕ, που έγινε στο Μπουένο Αϊρες, αποκλείστηκε η υποψηφιότητα της Μαδρίτης, με αποτέλεσμα η μάχη να γίνεται μεταξύ της ιαπωνικής πρωτεύουσας και της Κωνσταντινούπολης, η οποία συμμετείχε για πέμπτη φορά. Ειδικότερα, πριν τη μυστική ψηφοφορία της Επιτροπής στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, ο αποστολές από τις τρεις πόλεις παρουσίασαν τις υποψηφιότητές τους.

Πρώτη παρουσιάστηκε η υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης από του Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του Τόκιο από τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Αμπε. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της Μαδρίτης από τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και τον πρίγκιπα Φίλιππο, ωστόσο αποκλείστηκε σε πρώτη ψηφοφορία, ισοβαθμώντας με την Κωνσταντινούπολη.

Ετσι λοιπόν το Τόκιο έχοντας μάλιστα και την επιτυχημένη διοργάνωση του 1964 ως προκαταθήκη, θα διοργανώσει του Ολυμπιακούς αγώνες του 2020.

«Είναι μεγάλη τιμή για το Τόκιο. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω μόλις επιστρέψω θα είναι να ευχαριστήσω όλη την Ιαπωνία», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης, Τσονεκάζου Τακέντα.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή (08/09) τα μέλη της ΔΟΕ αναμένεται να αποφασίσουν ποιο από τα αθλήματα σκουός, μπέιζμπολ, πάλη θα βρίσκονται στο πρόγραμμα των Αγώνων του 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...