Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Η Google γνωρίζει σχεδόν κάθε κωδικό Wi-Fi


Οι αναγνώστες μας γνωρίζουν πολύ καλά ότι τίποτα δεν είναι πραγματικά ασφαλής πια, με την τεχνολογία του σήμερα.
Όμως ποιος έχει προσέξει την νέα πολιτική απορρήτου της Google;
Αλήθεια πόσες φορές έχετε «διαβάσει» τις πολιτικές απορρήτου μεγάλων και μικρών ιστοσελίδων;
Πόσες φορές κάνατε κλικ στο «NAI» υπογράφοντας ότι έχετε κατανοήσει τους όρους χρήσης που δεν έχετε καν διαβάσει;
Δεν το κάνετε μόνο εσείς…
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συμφωνήσει τους όρους των διαδικτυακών εταιρειών χωρίς να τους γνωρίζουμε.
Το Computerworld, όμως βρήκε το χρόνο να μελετήσει την πολιτική της Google, και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Η Google έχει πρόσβαση στους περισσότερους Wi-Fi κωδικούς πρόσβασης στον κόσμο.
Υπάρχουν περίπου 750 εκατομμύρια συσκευές Android σε όλο τον κόσμο και οι περισσότερες από αυτές έχουν συνδεθεί σε κάποιο δίκτυο Wi-Fi τουλάχιστον για μία φορά .
Όμως από τη στιγμή που συμφωνήσατε με την πολιτική απορρήτου της Google θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, οι κωδικοί Wi-Fi που είναι αποθηκευμένοι στο κινητό σας πάνε στην Google.
Η δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι αρκετά πρακτική, αφού αν χάσετε το τηλέφωνό σας, θα έχετε και πάλι όλα σας τα δεδομένα εύκολα.
Οι επαφές σας ή τα διάφορα δίκτυα Wi-Fi που έχετε αποθηκεύσει κατά καιρούς, όλα είναι εκεί. Εκεί και στους servers της Google.
Υπάρχουν μερικοί τρόποι που το σταματάνε αυτό, αλλά ποιος από εσάς τους έχει εφαρμόσει; Για παράδειγμα, υπάρχει ένα μικρό κουτάκι κάπου στην περιοχή των ρυθμίσεων που μπορεί να σας βοηθήσει να σταματήσετε την πρόσβαση του Google στα δεδομένα σας.

Στο Android 2.3.4, ας πούμε είναι στο Ρυθμίσεις/Απόρρητο, ενώ στο Android 4.2 είναι στη διαδρομή Ρυθμίσεις/ Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά. Λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες δημοσιεύσεις για την προστασία της ιδιωτικής ζωής την NSA αυτές οι λεπτομέρειες ίσως κάνουν την διαφορά. 

Ίσως πάλι όχι.
Εφόσον όμως το γνωρίζουμε καλό θα ήταν να προστατέψουμε τα δεδομένα μας όσο περισσότερο μπορούμε.
iguru.gr

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...