Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

                                       Του Μάνου Χατζηγιάννη 
Τη στιγμή που Ρώσοι, Αμερικανοί και Γερμανοί διαγκωνίζονται προκειμένου καθένας εξ αυτών να εντάξει τη χώρα μας στη δική του οικονομική ζώνη επιρροής η σημερινή είδηση για την διάθεση καταθέσεων σε νόμισμα Renminbi...
για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά, από την τράπεζα HSBC, τάραξε να λιμνάζοντα ύδατα του εγχώριου χρηματοπιστωτικού τομέα.


Το Renminbi για να ακριβολογούμε είναι το επίσημο νόμισμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Το γιουάν, που γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι η νομισματική μονάδα.
Το Renminbi κατατάσσεται πλέον στα κορυφαία παγκόσμια νομίσματα συναλλαγών στον κόσμο μαζί με το δολάριο των ΗΠΑ και το ευρώ. Η είσοδος του στην ελληνική αγορά είναι πάρα πολύ σημαντική, αφού βάζει για τα καλά την Κίνα στα....βαθιά του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα.
Ως γνωστόν η Κίνα αποτελεί, σήμερα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου με ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα και ιδανική επιλογή για διεθνείς επενδύσεις, κάποιες εκ των οποίων έχουμε δει και στην Ελλάδα, όπως της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.
Επενδύσεις, πάντως, οι οποίες δε σταματούν στο πρώτο ελληνικό λιμάνι και που μπορεί να φτάνουν μέχρι και τον χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας μας. Άλλωστε μέσα στο καλοκαίρι ακούσθηκε έντονα πως Κινέζοι ενδιαφέρονται για τραπεζικό ίδρυμα στην Ελλάδα πέραν των άλλων ανοιγμάτων τους σε τουρισμό, μεταφορές, αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου κλπ.
Το renminbi, λοιπόν, είναι το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση; Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος θα δείξει...

Γνωρίστε το νέο νόμισμα.
Το renminbi είναι το νόμισμα της Κίνας που μπαίνει στη ζωή μας. Η λέξη rénmínbi προέρχεται από τη λέξη rénmín που σημαίνει "λαός" και το σύνθετο bi που σημαίνει "νόμισμα". Δηλαδή σημαίνει το "νόμισμα του λαού".
Σημειώνεται πως το reminbi είναι το μόνο συναλλάγμα αναδυόμενης αγοράς, που αυξάνεται έναντι του δολαρίου και σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές προσφέρει αποδόσεις σταθμισμένου κινδύνου ιδιαίτερα ελκυστικές για ορισμένους επενδυτές.
agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...