Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ - ΗΠΑ και Βρετανία ενισχύουν τις δυνάμεις τους γύρω από τη Συρία και με αεροπλανοφόρα

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης 
Στην βρετανική αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο βρίσκονται πλέον δύο αεροσκάφη αναγνώρισης U-2 «Dragon Lady», σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Andrew Potter που επικαλείται έγκυρες πηγές.


Το πρώτο αναγνωριστικό αεροσκάφος απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Fairford της Βασιλικής βρετανικής Αεροπορίας και το δεύτερο απογειώθηκε από την αμερικανική αεροπορική βάση Al Dhafra.

Τα αεροσκάφη U-2 πετούν σε πολύ μεγάλο υψόμετρο και πραγματοποιούν αποστολές συλλογής πληροφοριών και αναγνώρισης. Να θυμίσουμε ότι στο Ακρωτήριο έχουν σταλεί και έξι βρετανικά μαχητικά.

Επίσης το Reuters μεταδίδει ότι το αεροπλανοφόρο ΝΙΜΙΤΣ συνοδευόμενο από τέσσερα ακόμη πολεμικά πλοία έχουν πάρει διαταγή να πλέουν προς την Ερυθρά Θάλασσα ώστε να είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν για την επίθεση κατά της Συρίας.

Το ΝΙΜΙΤΣ ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει στις ΗΠΑ και να αντικατασταθεί από το ΤΡΟΥΜΑΝ.

Οι εξελίξεις στη Συρία όμως άλλαξαν τις διαταγές κι έτσι το ΝΙΜΙΤΣ μαζί με τα πλοία που το συνοδεύουν παραμένει Ερυθρά θάλασσα αναμένοντας την εντολή να εισέλθει στη Μεσόγειο ώστε να χρησιμοποιηθεί σε τυχόν επέμβαση.

Στην ανατολική Μεσόγειο θα βρεθεί και σκάφος ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ το "San Antonio", το οποίο όπως μέχρι στιγμής δεν θα βρεθεί σε «απόσταση αναπνοής» από τη Συρία.

Και όλα αυτά εν αναμονή της απόφασης του Κογκρέσου.
Ποιες θέσεις παίρνουν οι Τουρκικές Δυνάμεις

Την ίδια ώρα από την Άγκυρα ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Νετζντέτ Οζέλ, δήλωσε πως οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να εισβάλλουν στη Συρία...

Συγκεκριμένα είπε ότι ”ο τουρκικός στρατός συνεχίζει τις ετοιμασίες του για πιθανή επέμβαση στη Συρία” και υπογράμμισε ότι ”η Τουρκία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις συνέπειες μιας στρατιωτικής εμπλοκής της.

Δεν έχουμε κανένα άγχος καθώς έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και προετοιμασίες».

Επιπλέον, ο Τούρκος στρατηγός σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν θα πρέπει να υπάρχει νέα εντολή από το Κοινοβούλιο για επέμβαση στη Συρία απάντησε «οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να εργάζονται σύμφωνα με τις εντολές που έχουν λάβει από το 2012».

Σύμφωνα με πληροφορίες που εσκεμμένα έχουν διαρρεύσει από το Τουρκικό ΓΕΕΘΑ 4 μηχανοκίνητες ταξιαρχίες και 1 ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων έχουν αναπτυχθεί πλήρως στη μεθόριο με τη Συρία και βρίσκονται έτοιμες να αναλάβουν δράση.

Στην αεροπορική βάση του Εσκισεχίρ, αποσφραγίστηκαν όπλα και έχουν κατευθυνθεί προς τους χώρους φόρτωσης των μαχητικών αεροσκαφών F-4 E TERMINATOR.

Επιπλέον, αυξήθηκε κατά πολύ ο αριθμός των πολεμικών αεροσκαφών που σταθμεύουν στην βάση του Ντιγιάρμπακιρ.
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...