Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

Καλώς ήρθες Φθινόπωρο!


Καλοκαιράκι τέλος.. Από αύριο κι επίσημα πλέον υποδεχόμαστε το φθινόπωρο που ήδη έκανε την εμφάνισή του με τις πρώτες ψιχάλες και μ’ ένα πιο γκρίζο ουρανό απ’ το πρωί.

Μέρες επιστροφής για τους αδειούχους, αλλά και για όσους, όσοι γέμισαν τις μπαταρίες τους και πλέον πρέπει να επιστρέψουν στη βάση τους είτε λέγονται μαθητές , είτε λέγονται φοιτητές, είτε εργαζόμενοι.

Το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με τα λεγόμενα πολλών απ’ τη μία όντως ήταν ένα δύσκολο οικονομικά καλοκαίρι απ’ την άλλη όμως ήταν και μια σημαντική τουριστική σεζόν κυρίως για τα πανέμορφα νησιά μας.
Ήλιος, θάλασσες, ξεγνοιασιά, παραλίες, παιχνίδια στην άμμο, μακροβούτια κι άλλα πολλά έλαβαν τέλος και για τους «τελευταίους» του καλοκαιριού.

Τώρα, επιστροφή ξανά στη ρουτίνα, στην καθημερινότητα, η οποία εν πολλοίς δημιουργεί εντάσεις, άγχος, στρες, προβλήματα.. Όμως, κρατώντας τις θετικές και όμορφες στιγμές των διακοπών, πολλά απ’ αυτά τα προβλήματα ίσως και να μπορούν να αντιμετωπιστούν με πιο ήπιους τόνους.

Αναμένεται λένε πολλοί, δύσκολο φθινόπωρο, δύσκολος Σεπτέμβρης. Ήδη κάποια δείγματα απ’ αυτή τη δυσκολία ταλανίζουν έντονα τον Έλληνα πολίτη και όχι μόνο. Ήδη τα μαύρα συννεφάκια –οικονομικά- αυτή τη φορά κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους.

Προτείνω σε όλα τα παραπάνω περισσότερη θετική σκέψη, περισσότερη χαρούμενη διάθεση όσο δύσκολο κι αν φαντάζει, γιατί η μιζέρια μόνο την ψυχολογία μας καταστρέφει κι η κακή ψυχολογία με τη σειρά της καταστρέφει την ίδια μας τη ζωή.

Ξέρω ότι οι μαθητές δε θέλουν να ανοίξουν τα σχολεία και οι φοιτητές δε θέλουν με τίποτα να διαβάσουν για τις εξεταστικές τους.. Είναι αυτό το πρέπει που δε σ’ αφήνει να εμπεδώσεις τις ωραίες στιγμές των διακοπών σου ή που θες λίγο ακόμα να ξεκουραστείς.. Και δεν μπορείς. Όμως και τα σχολεία και οι εξεταστικές έχουν τα καλά τους κι αυτά. Επανένωση με παλιούς συμμαθητές , νέους στόχους.. Άλλωστε λίγο- πολύ όλοι ξέρουμε τα καλά των εξεταστικών.. Καφέδες, παρεάκια, πέντε ώρες διάλειμμα μισή διάβασμα κτλ…

Καλό φθινόπωρο, καλό χειμώνα- θ’ αργήσει να έρθει σύμφωνα με μετερεωλόγους οπότε μην πτοηθεί κανείς-, καλό διάβασμα για όλο τον φοιτητόκοσμο και μια καλή σχολική χρονιά για τους μικρούς μας φίλους..!!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...